sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Bodypizza.

Tämä resepti on siirretty suoraan ilman mitään editointeja treeniblogini puolelta. Resepti on lisätty 18.10.2008 ja kuva on vanha ja aika kökkö :D Laitanpa uuden kuvan kun tätä seuraavan kerran teen!


Teki tänään mieli jotain hyvää, mut ei kuitenkaan kovin raskasta tai epäterveellistä, joten kaivelin vähän reseptilaatikkoani ja löysin Kaisa Jaakkolan (nettimaalimassa tunnetaan myös nimellä Faidra) keksimän bodypizzan ohjeen. Ai, että se on hyvää, terveellistä ja täyttää isommankin masun (eli munkin masun ;) ). Laitan ohjeen nyt tännekin niin ompahan omissa arkistoissa.


Pohja:

  • 1 dl kauraleseitä
  • 20g neljän viljan sämpyläjauhoja
  • 100g Ehrmannia
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • hyppysellinen suolaa

Ainekset sekoitellaan tasaiseksi massaksi ja paistetaan uunissa 225 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes pohja näyttää kiinteältä. Ota pohja uunista ja lado päälle haluamasi täytteet ja laita pizza takaisin uuniin, kunnes juusto on sulanut ja täytteet lämmenneet. Mulla oli täytteinä 20g tomaattisosetta, 135g kinkkusuikaleita, 100g herkkusieniä, 50g fetajuustoa (10%), 75g ananasta ja 50g juustoraastetta (15%).

Jaksoin syödä yksinäni vain puolet pizzasta ;) Laskeskelin vähän kaloreita kalorilaskurilla ja tästä puolikkaasta pizzasta napsahti pikkusen reilut 400 kcal, josta protskua 38%, hiilareita 25% ja rasvaa 37%. Rasvan määrää on helppo säädellä käyttämällä vähärasvaisempia tuotteita.

Olen muuten tehnyt bodypizzaa melko usein, varioinut vain täytteitä jääkaapin sisällön mukaan. Tämä resepti on kohtuullisen vähähiilarinen eli järkyttävä nestepaisuminen on vältetty tällä ohjeella :D

2 kommenttia:

  1. Pitsa testattu, oli oikein hyvää! Ja ainakin minä yllätyin miten helppo ohje oli. Tuota tosiaan on helppo sitten muutella täytteitä vaihtelemalla. :)

    VastaaPoista
  2. Ja se pohja on yllättävän maukas! Ulkonäkö hämää ja pahasti :)

    VastaaPoista