lauantai 19. maaliskuuta 2011

Itämainen makaronilaatikko

Töissä lueskelin Me Naisia (24.2.2011) ja silmiin sattui kokeilemisen arvoinen resepti. Perus makaronilaatikkoa on tullut tehtyä kerran jos toisenkin, kenenpä ei? Fiksasin ohjetta itselleni sopivaksi niin, että sain yhdestä satsista neljä annosta.

Ainekset:
600g paistijauhelihaa
100g pakastesipulikuutioita (ei ollut tuoretta)
1/2 rkl öljyä
5tl currytahnaa
reilusti ruususuolaa
200g täysjyvämakaronia

Munamaito: 
2 munaa
3dl maitoa
2dl kookosmaitoa
pinnalle juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla tilkassa öljyä. Heitä sekaan suola ja currytahna. Ainakin oma tahna oli aika miedon makusta eli olis saanut olla enemmänkin.. Vatkaa kulhossa munat sekä molemmat maidot sekaisin. Kaada liha ja kevyesti kypsennetyt makaronit uunivuokaan ja nakkaa munamaito päälle. Pinnalle kivasti juustoraasetta ja eikun uuniin muhimaan 200 asteeseen 45 minuutiksi.


Laatikko vastaa ulkonäöltään tutumpaa lähisukulaistaan, mutta maistuu huomattavasti paremmalle. Sorry vaan :D Parhainta seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä!

Saletisti natsas eli todellakin teen uudelleen. Noista määristä on vielä jokaisen helppo laskea itselleen sopivat annosmäärät tai jos ei laskutoimituksia harrasta niin roiskii vaan fiiliksen mukaan menemään.

1 kommentti:

  1. Mmmm... Täytyykin kokeilla tuota kookosmaitoa! Joskus paistelen kanat kookosöljyssä, tuo kivaa lisämakua.

    VastaaPoista