tiistai 22. maaliskuuta 2011

Mariannekakku


Tämmösen rahkakakkusen (vai onko se piirakka?) ohjeen löysin jostakin vanhasta Kotivinkistä. Tais olla joku Fazerin "mainos". Enivei, näytti sen verran herkulliselta, että oli pakko laittaa kokeiluun. Olen tuota kakkua/piirakkaa tehnyt ja useaan otteeseen. Säilyy muuten useamman päivän jääkaapissa. Neljän päivän ajan kävin jääkaapin ovea raottelemassa ja ihan vaan pikkusen maistamassa :D





Ainekset:
  • 200g suklaakeksejä
  • 50g voita sulatettuna
  • 2dl vispikermaa
  • 120g Marianne Crush-rouhetta (laitoin ehken koko pussin...)
  • 200g rahkaa
  • 5 liivatelehteä
  • 1dl kiehuvaa vettä
  • 400g marjoja
  • 1dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 1dl punaista mehua

Keksit murennetaan ja sekoitetaan voisulan kanssa. Muruseos painellaan leivinpaperilla vuoratun irtovuoan pohjalle. Kerma sekoitellaan vaahdoksi ja sekaan viskataan Marianne crush plus rahka. Seuraavaksi liivatelehtien (5 kpl) liotus runsaassa vedessä, noin 5 minsaa, jonka jälkeen puristellaan liiat vedet veke. Tässä vaiheessa vaihto niin sanottuun käskymuotoon eli sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Yhdistä liivateseos rahkaseokseen ja kaada yhdistelmä keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota liivatelehdet (4 kpl) 5 minsaa kylmässä vedessä ja puristele ylimääräinen vesi pois. Sen jälkeen sulata liivatteet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Ahneimmat hamuaa ensimmäiset palat tasan tarkkaan kahden tunnin kuluttua jääkaappiin laittamisesta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti