lauantai 26. maaliskuuta 2011

Suklaafondant

Saatiin joululahjaksi tuollaisia pieniä uunikipposia, joissa voi tehdä vaikka suklaakohokkaita. Monta hetkeä tuli vietettyä koneen ääressä etsiessä houkuttelevaa reseptiä, mutta eipä löytynyt.. Selailin yksi päivä Pastanjauhantaa-blogia ja sieltä löytyi hyvä suklaafondantin ohje :) Pakkohan se oli testata. Alkuperäinen ohje täällä.

Ainekset ( 2 kipollista):
50 g voita
50 g tummaa suklaata (käytin leivontasuklaata)
1/2 dl vehnäjauhoa
2 munaa
3/4 dl sokeria


Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, kattilassa tai mikrossa, kuten minä tein. Mikrossa sulattaessa kannattaa sulatella pienen ajan kerrallaan ja sekoitella välissä kunnolla.

Vaahdota munat ja sokeri kunnolla, paksuksi vaahdoksi asti. Heitä sekaan vehnäjauhot ja sekoita vielä hetken aikaa, että jauhot sekoittuvat kunnolla massaan. Lusikoi suklaa-voiseos muun taikinan sekaan ja nostele varovasti esim. lusikalla tai nuolijalla keskeltä reunoille, mutta älä veivaa liikaa.

Täytä uunikipot taikinalla, mutta jätä kohoamisvara, noin pari senttiä kipon yläreunasta. Paista 190 asteisessa uunissa noin 10 minsaa. Anna jäähtyä hetki ja nauti vaikkapa jätskin tai vaniljakastikkeen kera! Ja on muuten hyvää myös seuraavana päivänä yön yli jääkaapissa muhineena :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti