lauantai 9. huhtikuuta 2011

Bodarin perussapuskaa vol 3.

Valkuaismunakasta ja tuoreita vihanneksia. Heleppoo kuin mikä!

Kalkkunapiffejä, uunissa tehtyjä lohkobataatteja ja pakkasesta grillattuja vihanneksia (uuniin bataattien kanssa).

Broiskun filepiffejä, itsetehtyjä lohkoperunoita uunissa ja tuoreita vihanneksia + salaattia.  

Uunibataatit ja -perunat on sika helppoja tehdä. Bataatit vain lohkoiksi, voidellaan pullasudilla oliiviöljyllä ja maustetaan suolalla, valkosipulijauheella ja cayennepippurilla. Paistetaan uunissa n. 200 asteessa n. 20 minsaa. Samalla kypsyy myös grillatut vihannekset :)

Lohkoperunoihin tarvitset:
perunoita (meillä 1kg pussi)
öljyä (oliivi- tai rypsiöljyä)
suolaa
välimeren yrttimaustetta
valkosipulijauhetta
cayennepippuria

Kaikki ainekset vaan sekaisin isossa kulhossa, sekoitetaan hyvin ja levitetään uunipellille. Paistetaan uunissa samoissa asteissa ja saman aikaa kuin bataatitkin. Tarkkaa aikaa en muista, mut kokeilemallahan se selviää :) Nämä sapuskat toimii muuten varsin hyvin dieetilläkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti