Olin tänään leipomassa mustikkapiirakkaa ja ajatuksena oli käyttää valmistaikinaa. Epähuomiossa olin napannut kaupan pakkasesta suolaisen pohjan, joten mustikkapiirakan lisäksi tänään tehtiin myös suolaista piirakkaa! Piirakkaan käytin myös jääkaapista löytyneiden tuorejuustojen sekä ruokakerman jämät. Näin nekin tulevat kätevästi käytettyä :)
Pohja:
1 pkt (400g) pakaste piirakkataikinaa
Täyte:
1 pkt kalkkunanakkeja
1 punasipuli
1 paprika
1 tomaatti
1 1/2 dl juustoraastetta (polar 15%)
1 prk kevyt kermaviiliä
2 kananmunaa
ruokakerman jämät
kahden tuorejuuston jämät
mausteita: suolaa, mustapippuria, chilimaustetta
Sulata pakastetaikina ohjeen mukaan. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pilko kalkkunanakit ja paprika paloiksi ja sipuli renkaiksi. Kuullota hetki pannulla pienessä tilkassa öljyä. Mausta ja lisää piirakkataikinan päälle.
Sekoita keskenään kermaviili, munat, ruokakerma sekä tuorejuustot. Kaada piirakkavuokaan muiden täytteiden päälle. Siivuta päällimäiseksi tomaatti ja kuorruta piirakka vielä juustoraasteella.
Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti