"Kinuski-suklaa piiras saattaa olla paras suklaaleivonnainen ikinä". Näin väitettiin MeNaisissa eikä tällaista väitettiä voi sivuuttaa! Aivan pakko oli testata :)
Kinuski-suklaapiiras (12 palaa)
Pohja:
125g voita
1 3/4 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
Kinuskitäyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1/4 tl suolaa
Suklaakuorrute:
200g tummaa suklaata
2 munaa
2 dl kuohukermaa
koristeluun kaakaojauhetta
Leivo pohja. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe ja lisää seos voivaahtoon. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin jäähtymään puoleksi tunniksi. Vaikka taikina vaikuttaa löysältä, se kannattaa kääriä kelmuun!
Keitä kinuski: mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja suola. Keitä seosta hiljalleen 20-30 minuuttia, kunnes se sakenee. Sekoita aluksi muutaman kerran. Jätä kinuski odottamaan.
Ota pohjataikina jääkaapista ja kauli se kahden leivinpaperin välissä ohueksi, piirakkavuokaan sopivaksi levyksi. Nosta levy vuokaan pohjaksi ja reunoiksi. Leikkaa ylimääräinen taikina pois. Nosta leivinpaperi taikinapohjalle ja kaada sen päälle riisiä tai kuivia herneitä painoksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista taikinapohjaa uunissa 15 minuuttia. Nosta leivinpaperi ja painot pois ja jatka paistamisesta vielä 5 minuuttia. Ota piiraspohja uunista ja käännä uunin lämpö 150 asteeseen.
Pilko ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jätä odottamaan. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma munien joukkoon ja sekoita. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu. Pidä lämpö mietona, jotta munat eivät kypsy kokkeliksi. Kaada kermaseos sulan suklaan joukkoon ja sekoita.
Levitä kinuski esipaistetulle pohjalle. Kaada suklaakuorrute päälle ja siirrä piiras uuniin paistumaan 5 minuutiksi. Käännä lämpö uunista pois ja anna piiraan olla jäähtyvässä uunissa vielä puoli tuntia. Jäähdytä piiras kunnolla ja siirrä jääkaappiin. Piiras on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Ripottele valmiin piiraan päälle kaakaojauhetta.
Piiras sopii parhaiten sellaisille, jotka todella tykkäävät makeasta sillä tämä piirakka oli makea! Jopa minulle. Kohtuullisen aikaa vievä ja turhan makea minun makuun, joten tuskin tulee toista kertaa tehtyä. Jos kokeilette niin kertokaa mitä mieltä olitte :) Tällä kyllä makeanhimo lähtee jo muutamalla lusikallisella!
Lurps! Ihanan näköisiä reseptejä sulla täällä!:)
VastaaPoistaMä olen kova tyttö leipomaan :) lisää tulee kunhan saan aikasiks kirjottaa ne ylös!
VastaaPoista