tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kuningatarkakku.

Valion ruokalehdestä löysin tämän ohjeen jo kuukausia sitten, mutta olin unohtanut sen kokonaan. Viime viikolla surffailin Valion sivuilla ja kakku tupsahti taas eteen. Ei muuta kuin leipomaan!

Kuningatarkakku

Pohja:

175g Domino-keksejä tai kaurakeksejä
50g voita

Täyte:
2 dl vaahtoutuvaa (9%) vaniljakastiketta
2 prk (á 200g) kuningatar-rahkaa
5 liivatelehte
1 tl vaniljasokeria

Sulata voi mikrossa ja hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (n.25 cm) pohjalle ja taputtele keksiseos vuokaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa vaniljakastike kannumaisessa astiassa (tulee nopeammin) kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahkat sekä vaniljasokeri. Sulata liivatteet 1 rkl kiehuvaa vettä ja sekoita muun täytteen joukkoon.



Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Kakkuun kuuluu alkuperäisen ohjeen mukaan vielä marjakiille, joka meiltä jäi tekemättä kun nopeimmat kerkesivät kakun kimppuun ennen kiilteen tekemistä. Ohjeen kiilteen tekemiseen löydät täältä.

Tämä oli todella helppo ja nopea tehdä. Ihanan raikas kakku ja joutui parempiin suihin samoin tein! Suosittelen testaamaan :)



2 kommenttia:

  1. Miksi muuten kakku on ton värinen? Eikös kuningatar-rahkalla väri pitäis olla punaisempi?
    T:Milika

    VastaaPoista
  2. Siitä tulee tuollainen vaaleanpunainen kun punertavaan rakkaan sekoitetaan vaahtoutuva valkoinen vaniljakastike :)

    VastaaPoista