Löysin tämän bataatti-jauhelihavuoan ohjeen joskus vuosia vuosia sitten jostakin blogista, mutta en yhtään muista mistä. Enive, hyvää on ja kaikki kreditti ohjeen keksijälle! Vinkatkaa jos tiedätte kenen tää on

Vuokaan tarvitset:
- pari bataattia
- 400-600g paistijauhelihaa (riippuu miten lihapitoista haluat)
- tomaattimurskaa (itse käytin yrttiversiota)
- pari sipulia
- pari valkosipulin kynttä
- 1 prk kookosmaitoa tai -kermaa
- 2 rkl kookosjauhoja (vehnäjauhokin käy)
- 3 rkl voita
- suolaa, cayennepippuria… mitä ikinä tahdot käyttää!
- juustoraastetta
Kuori ja pilko bataatit noin sentin levyisiksi viipaleiksi. Laita sivuun odottamaan. Pilko sipulit ja valkosipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta hyvin ja lisää joukkoon tomaattimurska. Annan muhia viitisen minuuttia. Nosta sivuun odottamaan.
 |
Bataatit kuorittu ja viipaloitu! |
 |
Veljekset kuin ilvekset. |
 |
Jauheliha ja sipulit muhimassa. |
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele vähän aikaa. Lisää kookosmaito tai -kerma joukkoon, sekoita koko ajan. Ripsauta sekaan hieman suolaa. Anna kiehahtaa muutaman minuutin. Nosta sivuun odottamaan.
Laita uunivuoan pohjalle kerros bataattiviipaleita. Lisää päälle 1/3 jauhelihakastikkeesta ja sen päälle vielä 1/3 valkokastikkeesta. Jatka näin kunnes ainekset loppuvat. Lisää päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa n. tunti. Parasta yön yli jääkaapissa levänneenä!
 |
Ensimmäinen kerros done! |
 |
Nätti kuin sika pienenä. |
 |
Tuommosta sotkua se on. Hyvää sotkua! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti