sunnuntai 11. elokuuta 2013

Paleo makkara-bataattivuoka.

Jälleen uudenlaista lootaa testailin ja tästäkin mokomasta tuli erinomaisen hyvää! Mikä parasta, siitä riittää moneksi päiväksi ja tyttärellekin maistui :) Tässä teille ohjetta, olkaatten hyvä.

collage_17
Ketkä ei paleoruokavaliota noudata niin voi ihan hyvin kookosmaidon sijasta käyttää tavallista ruokakermaa ja nakata mukaan vaikka fetajuustoa ja kuorruttaa koko komeuden juustoraasteella!

Ainekset:
  • 2 bataattia
  • 4 kananmunaa
  • kookosöljyä uunivuoan voiteluun sekä paistamiseen
  • 3 makkaraa (mahdollisimman korkealla lihaprosentilla!)
  • pari sipulia
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • suolaa, pippuria, chiliä… oman maun mukaan!
Valmistusohjeet:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Voitele suuri uunivuoka kookosöljyllä. Onnistuu parhaiten sutimalla sulatettua kookosöljyä pullasudilla ympäri vuokaa.

3. Kuori ja raasta bataatit ja laita raaste uunivuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Helpointa monitoimikoneella.

kuvia 001
Bataatit kuorittu, pilkottu ja eikun raastimeen!
kuvia 002

4. Ruskista pilkotut sipulit ja makkarat pannulla kookosöljyssä. Mausta hyvin ja lado bataattiraasteen päälle.

kuvia 005

5. Sekoita munat ja kookosmaito hyvin keskenään. Mausta vielä vähän jos tahdot.

kuvia 004

6. Kaada seos bataattirasteen ja makkaroiden päälle tasaisesti ympäri uunivuokaa.

7. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

kuvia 006

Bon Appetit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti