torstai 19. syyskuuta 2013

Maailman parhaat burgerit.

Toissa viikonloppuna tehtiin itse hampurilaisia. Sämpylät ostettiin kaupasta (laiskana en jaksanut niitä alkaa leipomaan), mutta pihvit väkerrettiin itse. Mies on melkoinen mestari tekemään pihvejä lihasta kuin lihasta ja näistäkin jauhelihapihveistä tuli muutamalla raaka-aineella aivan loistavia :)

Viikonlopun parhaat burgerit
  • hampurilaissämpylöitä
  • tuore kurkku-sinappisalaattia (Felix)
  • hampurilaiskastiketta (Mcennedy)
  • rotukarjan jauhelihaa (800g)
  • 1 kananmuna
  • suolaa, mustapippuria, valkosipuli- ja sipulijauhetta
  • cheddarjuustoa
  • pari sipulia renkaiksi pilkottuna
  • vihanneksia tms mitä haluaa laittaa burgerin väliin
kuvia 010

Kumoa jauheliha suureen kulhoon. Lisää kananmuna sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.

kuvia 007

Muotoile taikinasta paksuja pihvejä esim. leivinpaperin päälle.

kuvia 008

Paista pihvit kypsäksi (tai melkein kypsäksi) pannulla ja siirrä lautaselle odottamaan. Laita jokaisen pihvin päälle siivu cheddarjuustoa sulamaan.

kuvia 009

Paista sipulirenkaita hetki voissa.

kuvia 011

Laita hampurilaissämpylät leivänpaahtimeen ja paahda rapeiksi. Tämä onnistunee myös uunissa. Kokoa burgeri mieleisilläsi täytteillä ja ahmaise kitaasi :)

kuvia 012
kuvia 014

kuvia 015

Voittaa pikaruokailoiden kengänpohja mätökkäät mennen tullen!


 Ps. Söin viisi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti