perjantai 20. syyskuuta 2013

Paleo porkkanakakku.

Jokunen päivä sitten muistin erään blogini lukijan suositelleen porkkanakakkua paleomalliin. Mantelijauhot mulla on jo pitkän aikaa olleet lopussa (tänään sain lisää), joten kakun piti olla mantelijauhoton ja tämähän oli!

kuvia 007





Porkkanakakku paleotyyliin (maidoton, gluteeniton, sokeriton, hiivaton)
  • 2 suurta porkkanaa raastettuna mahdollisimman hienoksi
  • 1,5 dl mantelivoita (itse käytin maapähkinävoita)
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 35g vaniljaprotskua TAI 2 rkl kookosjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 dl rusinoita (itse käytin kuivattuja taateleita)
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Kuori ja raasta porkkanat mahdollisimman hienoksi.
3. Lisää mantelivoi ja kananmunat porkkanaraasteeseen ja sekoita hyvin.

kuvia 001

4. Lisää hunaja, proteiinijauhe/kookosjauho, kaneli, ruokasooda ja suola ja sekoita hyvin.

kuvia 002

5. Heitä sekaan rusinat. Meiltä ei rusinoita löytynyt niin pilkoin sekaan taateleita.

kuvia 004

6. Voitele 20 x 20 cm kokoinen vuoka kookosöljyllä, kaada taikina astiaan ja paista uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes kakulla on kivan rapsakka pinta. Meiltä ei tuollaista neliön muotoista vuokaa löytynyt niin käytin halkaisijaltaan 20cm:n irtopohjavuokaa. Hyvä tuli silläkin!

kuvia 005

7. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Kakusta tulee melko tiivis, vähän kuivakakkumainen. Sopii hyvin esim. kahvin kanssa tai ihan aamupalallekin jos käytät proteiinijauhetta ohjeessa!

kuvia 006

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti