Porkkanakakku paleotyyliin (maidoton, gluteeniton, sokeriton, hiivaton)
- 2 suurta porkkanaa raastettuna mahdollisimman hienoksi
- 1,5 dl mantelivoita (itse käytin maapähkinävoita)
- 2 kananmunaa
- 3 rkl hunajaa
- 35g vaniljaprotskua TAI 2 rkl kookosjauhoja
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl ruokasoodaa
- hyppysellinen suolaa
- 1 dl rusinoita (itse käytin kuivattuja taateleita)
2. Kuori ja raasta porkkanat mahdollisimman hienoksi.
3. Lisää mantelivoi ja kananmunat porkkanaraasteeseen ja sekoita hyvin.
4. Lisää hunaja, proteiinijauhe/kookosjauho, kaneli, ruokasooda ja suola ja sekoita hyvin.
5. Heitä sekaan rusinat. Meiltä ei rusinoita löytynyt niin pilkoin sekaan taateleita.
6. Voitele 20 x 20 cm kokoinen vuoka kookosöljyllä, kaada taikina astiaan ja paista uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes kakulla on kivan rapsakka pinta. Meiltä ei tuollaista neliön muotoista vuokaa löytynyt niin käytin halkaisijaltaan 20cm:n irtopohjavuokaa. Hyvä tuli silläkin!
7. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Kakusta tulee melko tiivis, vähän kuivakakkumainen. Sopii hyvin esim. kahvin kanssa tai ihan aamupalallekin jos käytät proteiinijauhetta ohjeessa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti