En ole koskaan aikaisemmin Lindströmin (kuuluuko tuota edes kirjoittaa isolla?) pihvejä tehnyt ja mielestäni ne oli hieman työläämpiä kuin ensin ajattelin. Maku kuitenkin maksoi kaiken sen vaivan!
Ohjeen pihveihin löysin Pirkan sivuilta.
Lindströmin pihvit
- 400g paistijauhelihaa
- n. 1 dl korppujauhoja
- 1,5 dl vettä
- 1 sipuli
- 2-3 etikkapunajuurta
- 1 kananmuna
- suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta
Laita korppujauhot turpoamaan veteen noin 10 minuutiksi. Hienonna sipuli ja raasta punajuuret. Kuullota sipuleita vähän aikaa voissa tai margariinissa pannulla.
Lisää korppujauhojen joukkoon sipulit, punajuuret, jauheliha, kananmuna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile massasta uunipellille pihvejä.
Paista pihvit pannulla kypsiksi tai uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Minä tein taikinan kaksinkertaisena, mutta korppujauhojen määrää en kaksinkertaistanut. Pihveihin voi lisätä myös kapriksia, mutta mun mielestä ne kuuluu kategoriaan hyiyökensyö, joten jätin ne kokonaan pois.
Pihvien kaveriksi valmistin kukkakaali-porkkanamuussia. Resepti muussiin on niinkin yksinkertainen kuin keitä kokonainen kukkakaali + haluamasi määrä porkkanoita (mulla oli viisi porkkanaa) kypsiksi, soseuta sauvasekoittimella, mausta voilla ja suolalla ja jatka tarvittaessa ruokakermalla tai maidolla.
Todettakoon, että ruoka oli erittäin onnistunut ja sitä oli aivan liian vähän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti