tiistai 29. lokakuuta 2013

Browniekakku.

Löysin ihanan leivontablogin, Yummy Bakerin, vähän aikaa sitten. Blogi on pullollaan aivan mahtavia reseptejä ja hienoja kuvia. Bongasin blogista heti browniekakun ohjeen ja pakkohan sitä oli päästä testaamaan :)
kuvia 011
Browniekakku on taivaallisen hyvää ja parhaimmillaan yön yli jääkaapissa levänneenä. Mitä eroa browniekakulla on mutakakkuun? Kertokaa jos tiedätte.
Browniekakku
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 150g tummaa suklaata (esim. taloussuklaa käy hyvin)
  • 150g voita
  • 3,2 dl sokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl pekaanipähkinöitä (valinnainen, itse en laittanut)
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa.
kuvia 001
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
kuvia 002
Lisää sokeri sulaan suklaaseokseen ja sekoita kunnolla tasaiseksi.
kuvia 003
Lisää vanilja-aromi sekä kananmunat yksitellen vispilällä sekoittaen.
kuvia 004
Lisää lopuksi jauhot ja murskatut pähkinät. Kaada taikina voideltuun n. 20cm irtopohjavuokaan.
kuvia 005
Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia vuoan koosta riippuen. Oma vuokani oli 22 cm ja paistoaika 35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan pehmeän näköiseksi. Jäähdytä hyvin vuoassaan.
kuvia 006
Browniekakku on todella hyvää ihan sellaisenaan eikä välttämättä vaadi kaverikseen jäätelöä tai kermavaahtoa. Omani söin ihan pelkältään ja kyllähän se kielen vei mennessään…
kuvia 010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti