maanantai 4. marraskuuta 2013

Voiko näin hyvää olla!? eli Kesäkurpitsarieskat.

Mun yksi ehdoton suosikki blogimaailmassa on Isyyspakkaus-blogi ja blogin mahtavat reseptit! Kyseisestä blogista löysin tämänkin kesäkurpitsarieskojen ohjeen ja seuraavana täytyy testatakesäkurpitsa-brownieita á la Isyyspakkaus :)
Kesäkurpitsarieskat (n. 20 kpl)
  • 1 iso kesäkurpitsa (n. 800 g)
  • 2 dl piimää (tai kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia)
  • 1 kananmuna
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • n. 5 - 6 dl vehnäjauhoja
1. Paloittele kesäkurpitsat ja keitä pehmeiksi pienessä määrässä vettä. Muutama sentti vettä kattilan pohjalla riittää.
20130919_190842
2. Soseuta kesäkurpitsat keitinliemeen ja anna jäähtyä.
20130919_194217
3. Lisää kesäkurpitsasoseeseen piimä/kermaviili/jugga, kananmuna, suola ja kaurahiutaleet. Minä käytin kermaviiliä ja se sopi näihin oikein mainiosti.
20130919_195952
4. Lisää vehnäjauhoja vähitellen sen verran, että saat helposti levitettävän ja pehmeän taikinan, mutta älä vaivaa taikinaa. Taikinan tulee rakenteeltaan muistuttaa kaurapuuroa.
20130919_200926
5. Nostele taikina pellille pieniksi keoiksi. Rieskat eivät juuri leviä paistettaessa, joten taikinaa saa laittaa ihan reilusti yhteen rieskaan.
6. Ripottele kekojen päälle vehnäjauhoja ja painele ne sormilla rieskoiksi. Pistele rieskoihin reikiä haarukalla.
20130919_202747
7. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat paistuneet kullanruskeiksi.
20130919_204858
Nauti lämpimänä voin kera! Seuraavana päivänä käytä leivänpaahtimessa, sipaise voita päälle ja nauti yhtä suurella ruokahalulla kuin paistopäivänäkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti