tiistai 8. heinäkuuta 2014

Gluteenittomat perunarieskat

Sattuipa eräänä päivänä niinkin omituinen juttu, että treeneistä kotiin tullessanirappukäytävään leijaili jumalainen tuoksu. Haistelin, maistelin ja kiipesin rappusia toiseen kerrokseen. Tuoksu voimistuu mitä lähemmäs menen meidän oveamme. Snif! Tuoksuhan tulee meiltä! Avaan oven ja ah, sisältä tulvahtaa aivan mahtava tuoksu. Mies on leiponut! Perunarieskoja. Ihanan lämpöisiä ja jumalaisen makuisia perunarieskoja.Juuri uunista tulleita. Sivelen vähän voita päälle ja nautiskelen yhden. Toisen. Vielä kolmannenkin. Kuin huomaamatta pellit tyhjenevät...


Gluteenittomat perunarieskat
  • 5 keitettyä perunaa
  • 2-3 keitettyä keskikokoista porkkanaa
  • n. 2dl Provenan gluteenitonta kaurajauhoa
  • 3-4 rkl sulaa voita/öljyä
  • vettä/keitinlientä
  • ripaus suolaa
Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää vettä/keitinlientä hieman jotta saat peruna-porkkanamuussia. Lisää jauhot, suola ja sula voi. Jatka vielä vedellä/keitinliemellä niin että rakenne muistuttaa muussia. Taputtele haluamasi kokoisia lämpäreita uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa kunnes alkavat saada vähän väriä. Nautiskele lämpöisinä voin kera :)

Erittäin herkullisia ettenkö sanoisi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti