torstai 10. heinäkuuta 2014

Melkein kuin wienernougat - suklainen pähkinäfudge

Olen löytänyt intagrammista sekä pinterestistä monta todella hyvää reseptiä kokeiltavaksi ja sitä kautta silmiini osui tämäkin fudgen hieman terveellisempi versio. Alkuperäinen ohje on Feelgoodkitchenin Ainon käsialaa. Omaa reseptiä muuntelin sen verran, että kookosvoin tilalla käytin kaakaovoita. Jos tykkäät wienernougatista niin tykkäät taatusti näistäkin! Tämä pähkinäfudge on maidoton, sokeriton, paleoystävällinen sekä gluteeniton. Raakakin se on jos käytät aidosti raakoja ainesosia.


Suklainen pähkinäfudge
  • 1 dl cashewpähkinävoita (saa esim. Punnitse&Säästä-kaupasta)
  • 0,5 dl kaakaovoita
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2-3 rkl hunajaa tai agavesiirappia
  • ripaus vanilja (tai loraus, jos käytät nestemäistä niin kuin minä)
  • koristeluun esim. pähkinöitä tai kuivattuja marjoja


Sekoita kaakaovoi vesihauteessa. Kun kaakaovoi on sulanut, sekoita joukkoon huolellisesti cashewvoi sekä hunaja/agavesiirappi. Lisää raakakaakaojauhe ja vanilja sekoita kunnolla. Vatkaa seosta joko käsin vispilällä tai käsivatkaimella niin, että seos kuohkeutuu hieman. Kaada voideltuun tai leivinpaprilla päällystettyyn pieneen astiaan ja koristele haluamallasi tavalla. Laita jääkaappiin jähmettymään 2-3 tunniksi. Pilko kivan kokoisiksi paloiksi ja nautiskele esim. hyvän kahvin kera <3




Ja tästähän riittää, öhh... ainakin päiväksi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti