maanantai 21. heinäkuuta 2014

Jauhelihapannari

Suolaisia pannareita olen tehnyt vaikka minkälaisia, mutta tämä Kodin kuvalehdestä (10/2014) löytynyt ohje on varmasti yksi parhaista! Jauhelihapannari sopii hyvin tarjottavaksi vaikkapa mökillä iltapalaksi tai lisäämällä kylkeen ihan kunnon ateriaksikin. Minä söin pannaria töissä lounaalla ja kotona vielä illallisellakin :)


Jauhelihapannari
  • 6 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 dl öljyä
Täyte
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 400g paistijauhelihaa
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1-2 rkl yrttimaustesekoitusta
Päälle juustoraastetta.
Levitä reilunkokoinen arkki (itse laitoin kaksi arkkia) leivinpaperia uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita maito, suola ja jauhot kulhossa. Vatkaa sekaan munat ja lopuksi öljy. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa keskitasolla 20-30 minuuttia. Kumoa pannari puhtaalle leivinpaperille ja jäähdytä.

Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika pieneksi. Ruskista jauheliha, sipuli ja paprika. Sekoita loput aineet sekaan. Alenna lieden lämpö pienelle ja sekoittele täytettä sen verran, että täytteestä tulee sakeaa ja puuromaista. Tämän paistovaiheen suoritin pannarin ollessa uunissa. Levitä täyte pannukakun päälle jka rullaa pannari napakaksi rullaksi.

Kuorruta rulla juustoraasteella ja laita uunin ylätasolle vielä noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin. Tarjoile esimerkiksi salaatin kera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti