keskiviikko 6. elokuuta 2014

Lime pie

Olen joskus juhliin tehnyt perinteistä key lime pietä, mutta tämä jonkin lehden sivuilta löytynyt Valion ohje Lime piehen oli ihan uusi ja jännittävä tuttavuus. Mielestäni tämä on enemminkin kakku kuin piirakka, ihan kuin juustokakku, mutta tehty rahkasta! Helppo ja suht nopea tehdä eikä vaadi mitään ihmeellisiä raaka-aineita tai valmistusmenetelmiä. Tein tätä piirakkaa ensimmäisen kerran eräisiin firman kemuihin ja piirakan hyvästä mausta kertonee paljon se ettei sitä jäänyt kuin pieni pala jäljelle ;)

Lime pie
Pohja
  • 175g kaurakeksejä
  • 75g voita
Täyte
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 prk Valion lime-valkosuklaa rahkaa
  • 1/ 2 dl sokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 tl limetin kuorta
  • 1/ 2 rkl limetin mehua
Koristeeksi esim. kermavaahtoa,  limetin siivuja sekä kuorta.
Murskaa keksit monitoimikoneessa.  Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille tiiviisti n. 4 cm:n korkeuteen. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 175 asteessa 7 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa rahka, sokeri ja keltuaiset. Pese 1 – 2 limettiä kuumalla vedellä (limettien määrä riippuu niiden koosta). Kuivaa. Raasta ohut pintakuori. Lisää 1 tl kuorta täytteeseen. Säästä loppu kuoriraaste koristeeksi. Purista limeteistä mehu. Lisää sitä 1/2 rkl täytteeseen.
Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 23 min tai kunnes kypsä. Vinkki: laita vuoka pellille tai suuremman vuoan sisään ettei pohjan rasva valu uuniin.
Jäähdytä täysin kylmäksi. Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista. Siirrä vadille. Koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.

Nautiskele <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti