perjantai 8. elokuuta 2014

Brookies-leivokset

Olettekos tehneet brookieseja? No minäpä tein. Moni sanoo ettei leivokset ole onnistuneet kovin hyvin, mutta ainakin tällä ohjeella brookieseista tuli todella hyviä! Brookies koostuu brownies-pohjasta ja päällä on cookies taikinaa, loogista eikö :D Ja niiiiin hyvää! Brookiesit on todella helppoja ja nopeita tehdä eli kokemattomankin leipojan pitäisi nämä kyllä saada onnistumiaan... Ohje ompi Valion


Brookies
Brownie
  • 2 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl tomusokeria
  • 75g voita
  • 150g tummaa suklaata
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
Cookie
  • 50g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 (56g) Daim-patukka
Valmista ensin brownie-taikina. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Sekoita vaahdon joukkoon.

Yhdistä vehnäjauho ja suola ja siivilöi ne lopuksi taikinaan kevyesti nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 15 x 25 cm). Jätä sivuun odottamaan. 

Valmista cookie-taikina. Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri. Lisää muna koko ajan vatkaten. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita taikinan joukkoon. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu Daim-patukka.

Sekoita tasaiseksi. Murenna cookie-taikina nokareiksi brownien pinnalle.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes brownie on reunoilta kypsä, mutta keskeltä kostea. Leikkaa jäähtynyt leivonnainen pieniksi paloiksi ja tarjole esim. työkavereille kahvipöydässä ;)


Ah mitä ihanuuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti