Mustaherukka-valkosuklaakakku
Pohja
- 300g kaurakeksejä
- 75g sulatettua voita
Täyte
- 6 liivatelehteä
- 300g valkosuklaata
- 4 dl kuohukermaa
- 0,5 dl sokeria
- 500g maitorahkaa
- 0,5 dl vettä
Pinnalle
- 400g pakastemustaherukoita
- 2 dl hyytelösokeria
- 2 dl vettä
Murenna kaurakeksit monitoimikoneessa ja sekoita sulatettu voi keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle tiiviisti. Nosta vuoka jääkaappiin odottelemaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa varoen joko mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita rahka vaahdotetun kerman joukkoon. Sekoita jäähtynyt valkosuklaa täytteeseen. Kuumenna vesi kattilassa, puristele ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sekoita ne kuumaan kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetken ja sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
Levitä jäiset mustaherukat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi ja jätä jäähtymään hetkeksi. Lusikoi kiille marjojen päälle. Laita vielä hetkeksi jääkaappiin viilentymään ennen kuin asettelet kakun tarjolle. Koristele vielä vaikkapa mintun lehdillä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti