maanantai 23. kesäkuuta 2014

Mansikka-mariannekakku.

Viime torstaina ilahdutin työkavereita tulevan lomani kunniaksi ja leipasin heille mansikka-mariannekakkua. Reseptiä en ole aiemmin kokeillut ja se on peräisin uusimmasta Maku-lehdestä (4/2014). Suurimmaksi osaksi noudatin lehden ohjetta, mutta joitakin määriä olen muutellut omien varastojeni mukaan. Alla ohje ainesmäärillä, joilla itse tein kakun.


Tykkään kokeilla paljon erilaisia kakkureseptejä ja juustokakun kaltaiset suhteellisen helpot reseptit on ehdottomasti mun bravuuri. Ne epäonnistuvat todella harvoin! Mulla ei oikastaan ole minkäänlaista mielenkiintoa alkaa näpertämään kauhean pikkutarkkoja koristeita (enkä osaakaan!) tai tehdä leivonnaisia, joihin tarvitsee erikoisvälineitä tai miljoona erilaista ainesosaa.

Tässä kakussa käytin tuoreita mansikoita ja vaikka täytteestä ei tulekaan kovin voimakkaan makuista niin pohjan selkeät ja voimakkaat maut tasoittaa sitä kivasti. Oikein hyvä makujen balanssi minun mielestäni ja taisivat työkaveritkin tykätä ;) Ihanaa kun tähän vuoden aikaan voi käyttää tuoreita mansikoita leivonnassa!


Mansikka-mariannekakku
Pohja
  • 1 pkt (260g) LU Bastogne-keksejä
  • 1 pss Marianne crush-rouhetta
  • 100g voita sulatettuna
Täyte
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tuoreita mansikoita soseutettuna
  • 6 liivatelehteä
  • 2 rkl mansikkameuhutiivistettä
Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa. Lisää Marianne-rouhe ja hieman jäähtynyt voisula. Vuoraa irtopohjavuoan (22-24cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä hetkeksi jääkaappiin asettumaan.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon turkkilainen jogurtti, tomusokeri, hunaja ja vaniljasokeri. Sekoita puolet mansikkasoseesta kerma-jogurttitäytteeseen. Säästä loput seoksesta koristeluun.

Liota liivatelehtiä viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna mansikkamehu kattilassa tai pienessä paistinpannussa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Nosta kattila/paistinpannu liedeltä ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja sekoita haaleana kerma-jogurttitäytteeseen ohuena nauhana.
Levitä täyte keksipohjalle ja tee lopusta mansikkasoseesta pyörteitä tai haluamiasia kuvioita kakun pinnalle. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai yön yli. Siirrä kakku vadille ja koristele haluamallasi tavalla tuoreilla mansikoilla sekä tuoreella mintulla.

Nauttikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti