maanantai 16. kesäkuuta 2014

Tuorepuuroa, nam!

Yksi mun suuri suosikki ruokaohjelmista on Fox-kanavan Kapinakokki Santeri Hämäläinen! Oletteko katsoneet koskaan? Kapinakokissa on aina todella hyviä, helppoja ja inspiroivia reseptejä ja mikä parasta: aina käytetään puhtaita raaka-aineita! Yhdessä jaksossa Santeri kokkasi tuorepuuroa. Tiesin heti, että tuota on tehtävä. Ja minähän tein :) Tuorepuuro on todella helppoa valmistaa, kun vaan muistaa laittaa tattarisuurimot ja siemenet/pähkinät likoamaan edellisenä päivänä (jos teet aamuksi). Itse tein tätä välipalaksi, mutta annoksen koko muuttamalla tästä saa myös hyvän lounaan tai illallisen. Itse tykkäsin tuorepuurosta todella paljon! Oletteko te koskaan tehneet tai maistaneet tuorepuuroa?

Mansikkatuorepuuro (1 annos)
  • 50g tattarisuurimoita liotettuna yön yli
  • noin kourallinen erilaisia siemeniä liotettuna
  • puoli kourallista manteleita liotettuna
  • n. 200g pakastemansikoita
  • 1 banaani
  • loraus vettä tai muuta nestettä
  • ripaus suolaa
Liota tattarisuurimoita, siemeniä ja pähkinöitä yön yli tai vähintään neljä tuntia. Sulata jäisiä mansikoita hetki. Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Ripottele päälle esimerkiksi pilkottuja kohmeisia mansikoita tai näin kesäaikaan tuoreita marjoja!


Tuorepuuroon voi laittaa sekaan melkein mitä vaan ja suolan tilalla voi kokeilla jotain makeutusta, kuten steviaa tai lucumaa. Sekaan mahtuu melkein mitä vain hedelmiä tai marjoja, käytä mielikuvitustasi! Tuorepuuro on täynnä vitamiineja, hyviä rasvoja ja kaiken kukkuraksi se on maidoton ja gluteeniton ;)

Mukavaa vaihtelua normipuurolle! Makoisia puurohetkiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti