perjantai 13. kesäkuuta 2014

Raakaleivontaa: mustikkaraakakakku.

Tämän herkullisen ja terveellisen raakakakun resepti napsahti sähköpostiin Greenstreetin uutiskirjeessä. Pääsin maistamaan samaista kakkua pari kuukautta sitten Kevätmessuilla ja tiesin jo silloin, että tätä kakkua on päästävä itsekin leipomaan. Ihan ensimmäisenä makunystyräni huomioivat maukkaan pohjan johon oli taateleiden sijaan käytetty rusinoita! Sopivat erinomaisesti tähän kakkuun ja mustikkatäytteen maku vain korostui rusinoiden ansiosta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä reseptiä, jos yhtään vaan kiinnostaa raakaleivonta :)


Mustikkaraakakakku
Pohja
  • 3 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
  • 2 dl rusinoita
  • 1 dl taateleita
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl laadukasta suolaa
Täyte
  • 400g sulia mustikoita
  • 200g (n. 3 normaalikokoista) avocadoa
  • 160g liotettuja cashewpähkinöitä
  • 100g kaakaovoita
  • 90g kookosöljyä
  • 25g (n. 5 rkl) raakakaakaojauhetta
  • 60g hunajaa
  • 50g taateleita
  • ripaus suolaa
Valmista ensin pohja. Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Homma hoituu hyvin myös sauvasekoittimella, jota itse olen tottunut käyttämään (Vitamixille olis tarvetta!!). Vuoraa irtopohjavuoan (21-22cm) pohja leivinpaperilla. Lusikoi pohjan ainekset vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja nosta vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
Laita kaakaovoi ja kookosöljy sulamaan vesihauteeseen. Blendaa kaikki täytteen raaka-aineet kaakaovoita ja kookosöljyä lukuunottamatta blenderissä tasaiseksi. Lisää kaakaovoi ja kookosöljy mahdollisimman nopeasti joukkoon ja blendaa sileäksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta kakku jääkaappiin asettumaan muutamaksi tunniksi. Pakkasessa kakku jähmettyy tunnissa.

Koristele esimerkiksi kookoshiutaleilla tai mantelilastuilla ja nauti <3


Huh, tuo oli hyvää! Ja raakakakkujahan voi hyvällä omalla tunnolla syödä vaikka kuinka paljon, koska ne on terveellisempiä kuin vehnäjauho-sokeri-sukulaisensa ;) Eiks joo!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti