sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Helppo ja herkullinen tomaattikeitto

Tein jokin aika sitten ensimmäistä kertaa elämässäni tomaattikeittoa. Olin jo pitkään halunnut tehdä sitä, mutta vasta nyt ostoslistalle päätyivät kaikki tarvittavat ainekset. Teettekö te paljon keittoja? Mikä on ehdoton suosikki? Käytin tämän keiton tekemiseen tätä Valion ohjetta, mutta muuttelin vähän määriä omien tarpeideni ja mieltymysteni mukaan. Harmi ettei tuoretta basilikaa ollut lähikaupassa saatavilla. Olisi sopinut tomaattikeiton päälle kuin nenä päähän.


Tomaattikeitto oli todella helppo ja nopea tehdä enkä olisi uskonut, että niin vähällä vaivalla saisi aikaiseksi jotain niin taivaallisen hyvää! Kaveriksi tomaattikeitto kaipaa ehdottomasti tuoretta leipää, jolla viimeisetkin keiton rippeet voi pyyhkiä lautaselta pois. Täydellistä!

Helppo tomaattikeitto
  • n. 750g (1,5 prk) Pirkan paseerattua tomaattia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4-5 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli sulatejuustoa


Kaada paseerattu tomaatti sekä vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemikuutio, sokeri sekä sulatejuusto pieninä murusina. Kuumenna sekoitellen kunnes juusto on sulanut keiton joukkoon.
Jäähdytä keittoa hetki ja kuohkeuta se sauvasekoittamalla hetken aikaa. Tarjoile esimerkiksi tuoreen patongin sekä basilikan kera :)





Herkullisia keittohetkiä! <3

1 kommentti:

  1. It's a pity you don't have a donate button! I'd most certainly donate to
    this superb blog! I guess for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
    I look forward to fresh updates and will talk about this site with my Facebook group.

    Chat soon!

    Feel free to surf to my web-site - Skinnylicious Cooking by Flavia DelMonte

    VastaaPoista