sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Bodarin perusevästä.

Mä olen melko haka organisoimaan ruuanlaiton niin, että teen kerralla isompia satseja ja näin ollen ei tarvitse joka päivä viettää aikaa nyrkin ja hellan välissä ääressä. Varsinkin viikolla tahtoo väsy olla töiden ja treenien vuoksi välillä aika suuri enkä todellakaan jaksa piipertää iltoja keittiössä.

Tässäpä siis bodarin perusevästä vol 1: tonnikalakastiketta, riisiä ja vihanneksia.






Kolmeen satsiin tarvitsin:

  • 3prk tunaa vedessä (valutettuna)
  • 1 prk yrttitomaattikastiketta
  • loraus öljyä
  • suolaa + mausteita 
  • 150g riisiä
  • vihanneksia mielen mukaan, tässä salaattia, tomsku, kurkku ja paprika


Kuumennetaan öljyä vähän aikaa pannulla, nakataan tuna seuraksi. Maustetaan tuna suolalla, cayennepippurilla sekä chilimausteella. Jos on tuoretta chiliä niin sillä. Tiristellään vähän aikaa ja lisätään tomaattimurska seuraksi. Annetaan porista hetken aikaa niin, että kastike lämpenee. Samaan aikaan kattilassa keitetään riisit ja maustetaan nekin suolalla. Mii laiks salt! :D

Jaetaan riisiä kolmeen osaan, samoin tunakastike. Yksi osa kumpaakin lautaselle ja loput omiin rasioihinsa odottamaan syöjäänsä. Lautaselle mukaan viihanneksia reilusti ja eikun omnom.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen ja terveellisen kuuloinen ohje. :) Pitäisikön aktivoitua kaapissa lojuvien tonnikalojen kanssa?

    VastaaPoista
  2. Ilman muuta! Mä löysin tonnikaloille uuden ja erittäin herkullisen käyttötavan välipalan muodossa, nimittäin tunaa kera näkkärin :D Töissä menee helposti kahvin kanssa pari näkkäriä ja päälle levitettynä purkillinen tunaa oliiviöljyssä. Putoilee..

    VastaaPoista