Tässäpä siis bodarin perusevästä vol 1: tonnikalakastiketta, riisiä ja vihanneksia.
Kolmeen satsiin tarvitsin:
- 3prk tunaa vedessä (valutettuna)
- 1 prk yrttitomaattikastiketta
- loraus öljyä
- suolaa + mausteita
- 150g riisiä
- vihanneksia mielen mukaan, tässä salaattia, tomsku, kurkku ja paprika
Kuumennetaan öljyä vähän aikaa pannulla, nakataan tuna seuraksi. Maustetaan tuna suolalla, cayennepippurilla sekä chilimausteella. Jos on tuoretta chiliä niin sillä. Tiristellään vähän aikaa ja lisätään tomaattimurska seuraksi. Annetaan porista hetken aikaa niin, että kastike lämpenee. Samaan aikaan kattilassa keitetään riisit ja maustetaan nekin suolalla. Mii laiks salt! :D
Jaetaan riisiä kolmeen osaan, samoin tunakastike. Yksi osa kumpaakin lautaselle ja loput omiin rasioihinsa odottamaan syöjäänsä. Lautaselle mukaan viihanneksia reilusti ja eikun omnom.
Herkullisen ja terveellisen kuuloinen ohje. :) Pitäisikön aktivoitua kaapissa lojuvien tonnikalojen kanssa?
VastaaPoistaIlman muuta! Mä löysin tonnikaloille uuden ja erittäin herkullisen käyttötavan välipalan muodossa, nimittäin tunaa kera näkkärin :D Töissä menee helposti kahvin kanssa pari näkkäriä ja päälle levitettynä purkillinen tunaa oliiviöljyssä. Putoilee..
VastaaPoista