sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Tulinen kanapata.

Heips! Välillä taas jotain ruokajuttua, kun innostuin testaamaan yhtä Oxygenin ohjetta. Ulkonäöllisesti ei kyllä tullut samanlaista kuin ohjeessa, mut maussa ei ainakaan ole valittamista!

Tuliseen kanapataan (4 annosta) tarvitaan:
  • oliiviöljyä/kookosöljyä tms
  • 2 keskikokoista sipulia, pilkottuna
  • 2 tomaattia, pilkottuna
  • puolikas yksikyntisestä valkosipulista, pilkottuna
  • n. 2cm inkivääriä
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 chilipalkoa, pilkottuna
  • 2-3 rkl tuoretta korianteria
  • 1 rkl garam masala-maustetta
  • 600g broilerin filesuikaleita tai 4 rintafilettä pilkottuna
  • n. 2dl kuumaa vettä
  • (extrana laitoin kesäkurpitsaa)

1. Kuumenna öljy kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli, tomaatit, inkivääri ja suola ja ruskista noin 5 minuuttia. Lisää chilit.
2. Lisää korianteri ja halauamasi mausteet. Jatka paistamista 5 minuuttia.
3. Lisää broiskut ja kesäkurpitsa sekä osa vedestä. "Keitä" kanat kypsiksi.
4. Lisää loput vedestä, pienennä lämpöä ja hauduta pataa n. 20 minuuttia. Älä lisää enempää vettä kuin mitä ohjeessa sanotaan, koska jäähdyttyään kastike paksuuntuu entisestään.

Karppaajat voi syödä sellaisenaan tai lisätä joukkoon esim. porkkanaa ja muita vihanneksia. Itse ei-karppaajana keittelin riisit kaveriksi :)

En ole koskaan aiemmin käyttänyt inkivääriä ja tuoretta korianteria ruuanlaitossa ja voin sanoa, että olivat kyllä hyviä! Vielä kun olisin älynnyt lisätä kesäkurpitsan vasta loppuvaiheessa (enkä jo vaiheessa 2) niin sapuska olis ollut täydellistä: täyttävää ja sopivan tulista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti