perjantai 6. tammikuuta 2012

Amerikkalainen juustokakku.

Joku aika sitten teki hirveesti mieli juustokakkua ja päädyin testaamaan ensimmäisen kerran elämässäni uunissa paistettavaa versiota juustokakusta. Reseptin löysin joskus aikoinaan kotikokki.netin sivuilta. Täytyy sanoa, että oli harvinaisen hyvää juustokakkua! Ei montaa päivää vanhentunut jääkaapissa :)

Pohja:
15 kpl digestive keksejä
50g voita tai margariinia

Täyte:
600g philadelphia tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2,5 dl kermaa
1 dl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu

Kastike:
mansikoita
sokeria
raastettua sitruunan kuorta

1. Murskaa dikestive-keksit tehosekoittimessa tai hakkaa muovipussin sisällä.


keksienmurskauselin :D
 2. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
3.  Vuoraa irtopohjavuoan pohjaosa leivinpaperilla, leikkaa sopivaksi. Painele keksipohja tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.


4. Vatkaa kaikki täytteen ainekset yhteen tasaiseksi massaksi ja kaada vuokaan pohjan päälle.
 5. Paista kakkua 170 asteessa uunin alatasolla n. tunti.


6. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua, esim. parvekkeella jäähtyy suht nopeasti.
7. Valmista mansikkakastike ennen tarjoilua soseuttamalla mansikat pamixilla tai blenderissä. Mausta sokerilla ja sitruunan kuorella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti