keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Punajuuri-jauhelihasååsi ja hedelmärahka

Halusin välillä jotain vähän normaalista poikkeavaa, mutta kuitenkin hyvistä raaka-aineista tehtyä sapuskaa, joten fiksasin pikkusen normi jauhelihakastikkeen ohjetta. Eipä tämä siitä juuri poikkea, ainakin helppoa tehdä!

Punajuuri-jauhelisååsin tarvitaan:

  • sipulia
  • valkosipulia
  • 400g paistijauhelihaa
  • 400g punajuurikuutioita (keitettyjä) tai raastettua punajuurta
  • 10% ruokakermaa
  • loraus kuohukermaa
  • suolaa, cayennepippuria (tai tuoretta chiliä!) + muita mausteita maun mukaan

Ruskista jauheliha, lisää ruskistuksen loppuvaiheessa punajuurikuutiot, mausteet ja sipulit. Pienennä hellan lämpöä ja lisää kermat. Anna hautua viitisen minsaa. Tarjoile perunan, spagetin tai minkä kanssa ikinä haluat!



Jälkkäriksi väsäsin "oikeaa" hedelmärahkaa.

Rahkaan tarvitaan:

  • 2,5 dl kuohukermaa (tai enemmän)
  • 2 prk maitorahkaa (yht. 500g)
  • oikeita hedelmiä pilkottuna tai hedelmäsäilykettä
  • 2 rkl sokeria

Vatkaa kerma kuohkeaksi kera sokerin. Lisää joukkoon kääntelemällä ensin rahkat ja sitten hedelmät. Maista ja lisää makeutta jos on tarvetta :) Syö kaikki kerralla isosta kiposta. Näin meillä :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti