torstai 26. tammikuuta 2012

Salsaseiti.

Lähikaupan mainoslehtisestä löytyi kiva ohje, jota oli pakko testata :) Vähän sovelsin meidän makuun sopivammaksi, kun tykätään aavistuksen tulisemmasta ruuasta. Tein myös kaksinkertaisen annoksen ohjeeseen verrattuna niin riittää kerralla pidemmäksi aikaa.

Salsaseitiin tarvitaan:

Eikun ääntä kohti!
  • 2 pkt (800g) seitifileetä (pakaste)
  • 150g katkarapuja
  • nokare voita paistamiseen tai loraus öljyä
  • n. 200g tuoretta sipulia tai pakaste sipulikuutioita
  • 2-3 eriväristä paprikaa
  • 1 tlk vahvaa salsadippiä
  • 2 tlk 7% ruokakermaa
  • 2 dl emmental-juustoraastetta
  • 1-2 tl chilitahnaa
  • suolaa,jauhettua mustapippuria, valkosipulijauhetta ja caynnepippuria.

Jos et tykkää kovin tulisesta niin kannattaa vaihtaa vahva salsadippi keskivahvaan tai mietoon versioon ja jättää chilitahna kokonaan pois.

Ota seiti sulamaan pari tuntia ennen ruaoksi valmistamista tai sulata hieman mikrossa pakkausohjeen mukaan.

Suikaloi paprikat ja sipulit. Kuumenna öljy/voi pannussa ja vokkaa sipulia ja paprikoita muutama minuutti niin, että niistä irtoava neste haihtuu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Voitele uunivuoka. Kaada vuokaan puolet kasviksista, nosta kalafileet niiden päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulijauheella sekä cayennepippurilla. Ripottele päälle katkaravut. Sekoita salsa, kerma ja chilitahna keskenään ja kaada vuokaan. Levitä loput kasvikset kalojen päälle ja ripottele päällimäiseksi juustoraaste.





Kypsennä vuokaa 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minsaa. Toimii hyvin riisin ja perunan kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti