maanantai 20. helmikuuta 2012

Savuporotorttu.

Valion nettisivuilta bongasin mielenkiintoisen oloisen ohjeen savuhärkätorttuun. Kaupassa sattui eteen savuporoa niin päätin sitten tehdä siitä. Ohje itsessään oli jo sen kuuloinen ettei pieleen voi mennä :)

Pohja:
  • 200g täysjyväruisleipää, esim. Real
  • 75g voita

Täyte:
  • 2 liivatelehteä
  • 100g kylmäsavuporoa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 100g kurkkua
  • 1 iso (200g) hapahko omena, esim. Granny smith
  • 2 rasiaa (á 200g) Valio Viola ruohosipulituorejuustoa tai yrttituorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Koristeluun:
  • 100g kirsikkatomaatteja
  • rucolan lehtiä

Hienonna leipä monitoimikoneessa tai raasta se. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjavuoan ( läpimitta n.23cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Hienonna kylmäsavuporo pieneksi silpuksi. Mausta. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin liha ja tuorejuusto.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteet kuiviksi. Kuunmenna sitruunamehi kiehuvaksi kattilassa ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada seos vuokaan ja peitä vuoka tuorekelmulla.

Anna tortun hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta, koristele ja nauti!

Säilyy ja paranee jääkaapissa monta päivää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti