Parasta kylmän jäden kanssa! |
200 g tummaa suklaata
250 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl ruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1 dl suolapähkinöitä
1. Sulata paloiteltu suklaa ja voi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Sulattaminen onnistuu myös mikrossa, mutta varo polttamasta suklaata!
2. Sekoita kaakao, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää kulhoon suklaa-voisula ja sekoita. Lisää kananmunat. Sekoita hyvin.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (korkeintaan 20 x 30 cm). Ripottele pinnalle suolapähkinät. Paista suklaabrownieita uunin keskitasolla 150 asteessa 55–60 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Leikkaa levy noin 3–4 x 3–4 sentin kokoisiksi paloiksi.
5. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäden, kermavaahdon tai kinuskin kanssa!
Maistuu lämpöisenä kylmän jäätelön kanssa, mutta myös seuraavana päivänä sellaisenaan kylmänä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti