Ainekset:
- 125 g manteleita
- 125 hasselpähkinöitä
- 200 g tummaa suklaata
- 250 g margariinia tai voita
- 4 kananmunanvalkuaista
- 2 1/2 dl sokeria
- 4 kananmunankeltuaista
Valmistaminen:
- Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi
- Jauha mantelit, pähkinät ja suklaa monitoimikoneessa hienojakoiseksi massaksi. Jauha pähkinät ja mantelit melkein jauhoksi, jotta kakku pysyy kasassa. (itse vedin pariin otteeseen läpi koneesta)
- Lisää jääkaappikylmä voi monitoimikoneeseen ja hienonna se pähkinäseoksen joukkoon
- Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokeria kiinteäksi vaahdoksi
- Vaahdota keltuaiset ja 2 dl sokeria vaahdoksi
- Sekoita kaikki aineet keskenään varovasti nostellen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 90 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä ennen kuin otat sen uunista.
- Jäähdytä kakku hyvin jääkaapissa, ennen kuin irrotat sen pois vuoasta
- Koristele halutessasi vaikkapa tomusokerilla.
Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Parhaimmillaan pari päivää jääkaapissa oltuaan!
Tämä jos ei jonkun mielestä ole hyvää niin mikä sitten on!?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti