perjantai 22. helmikuuta 2013

Pähkinä-suklaakakku.

Joulun seutuun löysin aivan mahtavan kakkureseptin Isyyspakkaus-blogista. Kakkuun tulee suklaata sekä hasselpähkinöitä. Maku muistuttaa aivan Geisha-suklaata!

Ainekset:

  • 125 g manteleita
  • 125 hasselpähkinöitä
  • 200 g tummaa suklaata
  • 250 g margariinia tai voita
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 kananmunankeltuaista
Valmistaminen:
  1. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi
  2. Jauha mantelit, pähkinät ja suklaa monitoimikoneessa hienojakoiseksi massaksi. Jauha pähkinät ja mantelit melkein jauhoksi, jotta kakku pysyy kasassa. (itse vedin pariin otteeseen läpi koneesta)
  3. Lisää jääkaappikylmä voi monitoimikoneeseen ja hienonna se pähkinäseoksen joukkoon
  4. Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokeria kiinteäksi vaahdoksi
  5. Vaahdota keltuaiset ja 2 dl sokeria vaahdoksi
  6. Sekoita kaikki aineet keskenään varovasti nostellen.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 90 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä ennen kuin otat sen uunista.
  8. Jäähdytä kakku hyvin jääkaapissa, ennen kuin irrotat sen pois vuoasta
  9. Koristele halutessasi vaikkapa tomusokerilla.
Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Parhaimmillaan pari päivää jääkaapissa oltuaan!

Tämä jos ei jonkun mielestä ole hyvää niin mikä sitten on!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti