torstai 21. helmikuuta 2013

Sunnuntai-illan pizza.

Viime sunnuntaina teki mieli pizzaa ja päätettiin tehdä pizza alusta loppuun asti itse ja pohjakin oli erittäin onnistunut ja rapea. Allekirjoittanuthan sen teki niin ei se huonoakaan voi olla. Pohjan tein Valion ohjeella.

Aineet pohjaan:


  • 25g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl öljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset ja ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota hyvin liinan alla (20-30 min). Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2-4 pieneksi pizzaksi. Nosta pohja leivinpaperin päälle, lisää täytteet ja paista uunissa 225 asteessa n.15 minuuttia tai kun juusto alkaa saada väriä.

Täytteeksi laitettiin tomaattipyreetä, palvikinkkua isompina paloina, katkarapuja, ananasta sekä 15% polarjuustoa.

Uuniin menossa. Juusto vielä puuttuu..
Lautasella ja parempiin suihin matkalla!
Kyllä oma tekemä pizza voittaa kaiken maailman karvakäsien tekeleet 100-0. Nih.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti