torstai 21. helmikuuta 2013

Mummon lihapullat.

Eilen tyttöä syöttäessäni, tai lähinnä nakellessa sille ruokaa tarjottimelle, lueskelin samalla uusinta MeNaisia ja sieltä sattui silmään uudenlainen lihapullaresepti. Me on aina laitettu lihapulliin sipulikeittoainekset, kermaviiliä ja kananmunaa. Tässäpä reseptissä ei niitä ollutkaan :) Iso jee naistenlehtien reseptiosioille!


Mummon lihapullat 

  • 400g paistijauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 pieni keltasipuli
  • Tilkka öljyä
  • 1 1/2 dl vettä, maitoa tai kermaviiliä
  • 1/2 lihaliemikuutio
  • 4 rkl korppujauhoja
  • 1/2-1 tl rouhittua mustapippuria tai maustepippuria
  • Suolaa

Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Pane silppu pannulle öljytilkan kanssa ja kuullota pehmeäksi. Lisää vesi ja hienonnettu lihaliemikuutio. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin parin minuutin ajan. Kumoa lihaliemi-sipuliseos kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää sekaan korppujauhot ja mausteet. Jätä pariksi minuutiksi turpoamaan.

Lisää joukkoon jauheliha ja kananmuna. Sekoita, kunnes massa alkaa tarttua kulhon reunoihin. Liian vähän vaivattu lihapullataikina on löysää, liian kauan sekoitetusta rasva erottuu. Kostuta kädet kylmään veteen ja muotoilee taikinasta lihapullia. Paista ne öljyn ja voin seoksessa pannulla keskilämmöllä tai uunissa 225-250 asteessa leivinpaperin päällä n. 30 minuuttia riippuen pullien koosta.

Mä tein noita kaksinkertaisen annoksen eikä nekään riittänee meille kuin iltaruualla plus miehelle töihin yhdelle ruualle. Minikokoista sai yhden oman pullan ja hyvin tuntui maistuvan :) nämä oli kyllä niin hyviä, että pakko tehdä toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti