lauantai 2. maaliskuuta 2013

Appelsiinisuklaakakku.

Tämän ihanuuden ohjeen löysin Ulla Svenskin nettisivuilta. Kovin vähän tähän kakkuun tuli raaka-aineita, mutta erittäin hyvää siitä tuli! Juustokakkua harvoin pettää ;)

Pohja

  • 75g voita
  • 170g suklaapisara keksejä


Täyte

  • 200g appelsiinituorejuustoa (180g riittää)
  • 4 dl vispikermaa
  • 200g taloussuklaata
  • 5 liivatelehteä + 1,5 rkl vettä tai appelsiinimehua


Sulata voi ja murskaa keksit pieneksi muruksi. Pingota irtopohjavuoan (n. 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksi-voi-seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita se täytteeseen. Kiehauta 1,5 rkl nestettä ja sulata liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana ja koko ajan sekoittaen täytteeseen.



Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli tai pakkaseen pariksi tunniksi. Itse hyydytin jääkaapissa seuraavaan päivään. Ullan sivuilla on ohjeet kivannäköisiin suklaakoristeisiin. Itse en kakkua mitenkään koristellut tällä kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti