lauantai 23. maaliskuuta 2013

Suklaiset punajuurikuppikakut.

Tämän ohjeen löysin Divaani-lehdestä (3/13) ja oli pakko testata tytön synttäreillä. Olivat todella hyviä eikä niissä olisi uskonut punajuurta olevankaan!

Taikina:
2 (300g) punajuurta
3dl sokeria
1,5dl oliiviöljyä
3 kananmunaa
75g tummaa suklaata
3,5dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
100g tummaa suklaata
25g voita
100g vaniljalla maustettua tuorejuustoa (itse käytin maustamatonta)
2dl tomusokeria

Kuori ja raasta punajuuri keskihienoksi raasteeksi. Vatkaa sokeri ja öljy kulhossa vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti sekaisin. Rouhi tumma suklaa veitsellä karkeaksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suklaarouhe keskenään. Lisää jauhoseos ja punajuuriraaste taikinan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa leivinpapereista leikatuilla arkeilla muffinsipellin kolot. Lusikoi leivinpaperikupin sisälle taikinaa. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä coctailtikulla: jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka paistamista viisi minuuttia kerrallaan. Nosta kuppikakut muffinipelliltä ja jäähdytä.

Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikrossa täydellä teholla 20-30 sekunnin sykäyksin, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä hetki. Lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi kuorrutteeksi. Lusikoi tai pursota täyte kuppikakkujen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti