Tämä ohje on peräisin Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua. Aitoon New Yorkilaiseen olisi kuulunut valkosuklaata, mutta meillä se jäi pois, koska mies vihaa sitä. Laitan sen kuitenkin tähän ohjeeseen jos joku muu valkosuklaasta vaikka tykkäisi!
Pohja:
300g digestivekeksejä
150g voita
Täyte:
600g Philadelphia- tuorejuustoa
2 1/2 dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200g hyvälaatuista valkosuklaata
1 1/2 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa ja sekoita muruseokseen sulatettu voi. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm irtopohjaisen vuoan pohjalle. Esikypsennä pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää juustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma. Taita suklaa paloiksi ja sulata palat vesihauteessa (teräskulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä). Lisää sula suklaa juustoseokseen. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja sirota pinnalle mustikat.
Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Peitä kakku foliolla, kun se on tullut kullankeltaiseksi, jotta se ei tummu liikaa. Katkaise virta uunista ja jätä kakku uuniin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti