Perjantaina tein elämäni ensimmäistä kertaa leipää ja onnistuin heti! Leivästä tuli niin hyvää, että vedettiin se isännän kanssa suihimme samoin tein. Muruakaan ei jäänyt jäljelle! Ohjeen siemen-jogurttileipään bongasin Koti ja Keittiö- lehdestä (4/2013)
Ohjeesta tulee 1 leipä. Siihen tarvitset:
- 2 1/2dl maustamatonta jogurttia
- 25g hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl hunajaa
- 2dl sämpyläjauhoja
- n. 3dl vehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:n. 1/2 dl siemensekoitusta ( kesäkurpitsan-, pinjan-, auringonkukan- ja meloninsiemeniä)
Päälle: maitoa ja siemensekoitusta
1. Lämmitä jogurtti mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin.
2. Lisää suola ja hunaja. Lisää jauhot erissä taikinaan. Lisää öljy ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota 30-45 minuuttia.
![]() |
Taikinaterapiaa, parasta terapiaa :) |
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ripottele väliin siemeniä ja kääri löysästi rullalle. Laita leipä leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota vielä hetki.
![]() |
Siemennys suoritettu. |
4. Voitele maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paista leipää uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia.
![]() |
JA niin vastapaistetun leivän tuoksu valtasi koko asunnon.... |
Nauti esimerkiksi ruohosipuli tuorejuuston ja paistetun lohen kera

![]() |
Oli TODELLA pahaa :D |
Jos olisin tiennyt miten hyvää tästä leivästä tulee niin olisin ehdottomasti tehnyt useamman kerralla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti