perjantai 23. elokuuta 2013

Lisukkeena paleoriisi.

kuvia 006

Keskiviikkona mies toi kaupasta kukkakaalin. Treenin jälkeen yritin nälissäni miettiä mihin sen tunkisin ja aivon perukoilta kumpusi hatara mielikuva paleoriisin ohjeesta. Sellaiseksi kukkakaali siis päätyi :)

Kukkakaali-riisi paleohengellä:
  • 1 kukkakaali
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 rkl basilikaa
  • suolaa, mustapippuri, sipulijauhetta
1. Irrota kukkakaalin kukinnot ja laita ne mikron kestävään vuokaan. Peitä mikrokuvulla. Et tarvitse vettä mikrossa kypsentämiseen. Jos et tahdo käyttää mikroa niin keitä kukkakaalia hetki vedessä, mutta älä kypsäksi asti!

2. Mikrota täydellä teholla 4 minuuttia.

kuvia 001

3. Laita esikypsytetyt kukkakaalit kolmessa (tai useammassa jos on tarvis) erässä blenderiin ja blendaa kunnes rakenne muistuttaa riisiä. Kaada blendatut kukkakaalit toiseen astiaan odottamaan.

kuvia 002

4. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota hienonnettua valkosipulia hetki öljyssä.

5. Lisää kukkakaalit pannulle ja paista kypsäksi, noin 7-10 minuuttia.

kuvia 003

6. Pilko basilika (persiljakin käy!) pieneksi ja lisää kukkakaali-riisin sekaan yhdessä suolan ja muiden mausteiden kanssa. Sekoita kunnolla.

kuvia 004

Ohjeen mukaan tästä riittää 4-6 hengelle, mutta me pisteltiin koko satsi tytön kanssa kahteen pekkaan. Kerralla. Ja olis vielä maistunut enemmänkin! Paleoriisin kanssa tyttö söi paistettua lohta ja minä miehen valmistamaa possua.

kuvia 005
Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä! Näköjään kukkakaalistakin voi saada oikeilla aineksilla todella maukasta ja herkullista. Ainoa huono puoli on se, että se häviää niin nopeasti… Mitähän muuta kukkakaalista voisi taikoa?

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti