lauantai 17. elokuuta 2013

Mangojuustokakku.

Viikonloppuna lupauduin isännälle tekemään juustokakkua. Kokeilemisen arvoiseksi reseptiksi löysin mangojuustokakun reseptin ja täytyy kyllä sanoa, että oli ehkä parhainta juustokakkua mitä olen koskaan tehnyt. Tai syönyt :)

kuvia 025

Mies haluaa usein, että teen hänelle juustokakun, mutta ottaa siitä vain yhden palan ja loppu jää minun tuhottavaksi. No ei jäänyt tällä kertaa! Muutaman lusikallisen sain maistaa ja loppu upposi viimeistä murua myöten karvaisemman osapuolen napaan :D

Ainekset:
  • 200g digestive-keksejä
  • 75g voita
  • 4 liivatelehteä
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2,5 rkl sitruunamehua
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl mangososetta (esim. Piltti)
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
Murenna keksit hienoksi muruksi ja lisää sulatettu rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Vuoraa n. 24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti.

Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Lisää liivate tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännelleen  tasaiseksi seokseksi.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

kuvia 010
Kääntele kermavaahto varovasti muun täytteen joukkoon.
kuvia 011

Laita liivatteet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos mangososeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä vähintään puoli tuntia.

kuvia 022
kuvia 023

Pyöräytä veitsellä kakun ympäri, että reuna irtoaa kauniisti ja irrota vuoka.

kuvia 024

Nauti hyvässä seurassa :)

Alkuperäinen ohje täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti