

Mies haluaa usein, että teen hänelle juustokakun, mutta ottaa siitä vain yhden palan ja loppu jää minun tuhottavaksi. No ei jäänyt tällä kertaa! Muutaman lusikallisen sain maistaa ja loppu upposi viimeistä murua myöten karvaisemman osapuolen napaan

Ainekset:
- 200g digestive-keksejä
- 75g voita
- 4 liivatelehteä
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 1,5 dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 2,5 rkl sitruunamehua
- 3 dl kuohukermaa
- 2 dl mangososetta (esim. Piltti)
- 2 liivatelehteä
- 2 rkl kiehuvaa vettä
Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Lisää liivate tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännelleen tasaiseksi seokseksi.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
![]() |
Kääntele kermavaahto varovasti muun täytteen joukkoon. |

Laita liivatteet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos mangososeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä vähintään puoli tuntia.
![]() |

Pyöräytä veitsellä kakun ympäri, että reuna irtoaa kauniisti ja irrota vuoka.

Nauti hyvässä seurassa

Alkuperäinen ohje täällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti