perjantai 1. marraskuuta 2013

Kesken jäi: parmesaanilihapullat.

Selailin viikonloppuna taas Yhteishyvän ruokaliitettä ja löysin vähän erilaisen ohjeen lihapulliin. Tällä kertaa tarkoituksena oli tehdä parmesaanilihapullia, tomaattikastiketta ja pastaa. Homma kuitenkin jäi vähän puolitiehen, koska mies paisteli pullat mun päiväunien aikaan enkä jaksanut jälkikäteen enää kastikettakaan tehdä vaikka suunnitelmissa kyllä oli. Niin taí näin, lihapullista tuli todella hyviä ilman kastikettakin!
kuvia 016
Parmesaanilihapullat
  • 400g jauhelihaa
  • 1 dl maitoa
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • suolaa, mustapippuria, chilijauhetta
  • 1,5 dl parmesaaniraastetta
Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, parmesaaniraaste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta pellille sopivan kokoisia pullia. Paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia tai käristele pannulla kypsäksi.
kuvia 011
Alkuperäisen ohjeen kastikeohjeineen löydät täältä.
Osan pullista söin eilen anopilta saatujen pakasteuunijuuresten kanssa ja samanlaisen satsin vetäisin tänään töissä lounaalla :)

kuvia 018
kuvia 017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti